Ai nevoie doar de motivație!

Astăzi tratăm o problemă ceva mai sensibilă, fumatul. Părinții mei fumează, verișorii mei fumează, 90% dintre colegi și jumătate dintre prieteni fumează, așadar mă învârt într-un anturaj propice unui fumător. Totuși, nu fumez.

Problema la noi românii – sunt obligat să generalizez – este că nu ne vom lăsa de un obicei doar din nevoie, nevoia traducându-se printr-o boală care necesită abstinența de la fumat, o împrejurare sau din nevoie de bani.

fumat

Mă voi opri la cea de-a doua cauză, o împrejurare datorită căreia te lași de fumat, de cele mai multe ori se întâmplă atunci când persoana în cauză începe să practice un sport, iar aici ajungem la premisă, transormi sportul în motivația de care ai nevoie pentru a te lăsa de fumat.

E drept că nefiind niciodată înrobit de acest viciu nu pot aprecia corect cât de greu este să te lași brusc de fumat. Însă, după cum spuneam și în titlu, ai nevoie doar de motivație, iar trecerea poate fi făcută încet de la țigări la țigări electronice ca mai apoi să treceți la gumă sau la ceva cu mai puțină nicotină ca într-un sfârșit să vă lăsați de tot.

Stabiliți-vă un target, orice, un produs pe care vreți să-l achiziționați, apucați-vă de un sport sau găsiți o pasiune care necesită fonduri. Eu reușesc foarte bine să economisesc atunci când vreau să achiziționez un nou gadget, fiind pasionat. Totul constă în găsirea unei motivații!

Imagine via