‘Jucării’ pentru noi, bărbații

Acesta este un articol dedicat exclusiv bărbaților și asta nu fiindcă nu ar putea fi practic citit de o femeie ci pentru că, iar aici îmi voi permite o aronganță, doar un bărbat trăiește cu adevărat momentele de la volanul unei mașini, doar un bărbat poate face diferența dintre anvelope de iarnă și anvelope de vară și cu siguranță doar un bărbat meșterește sub capotă cu plăcere (uneori nici bărbații nu sunt prea încântați de asta).

Sexul frumos are un alt mod de a percepe aceste lucruri, văd mașinile ca fiind „automobile”, mijloc de tranport sau doar o grămadă de fier. Ele nu văd dincolo de aceste aspecte, așa cum o facem noi bărbații.
Rar găsești o femeie care să treacă de cauciucuri și care să se murdărească pe mâini și să meșterească sub capotă.

femeie + anvelope

Bărbații sunt cei ce au transformat simpla idee de automobil în mașină, pasiune și inovație.

Ne autocultivăm această idee încă de mici, visul de a deveni piloți de curse cândva. Întrebați un băiețel ce vrea să se facă atunci când va fi mare iar dacă răspunsul lui nu va fi „astronaut” atunci cu siguranță va fi „pilot de curse”.

Și chiar dacă ideea pare să dispară odată cu trecerea anilor, odată cu apariția cheliei sau a primelor fire albe, ea dăinuie acolo în tăcere iar mașinile, caii putere și pentru unii tuningul vor fi mereu o pasiune vinovată, o pasiune ascunsă.

Într-un sfârșit cred că doar un bărbat „pune la suflet” atunci când e vorba de vopseaua mașinii, de anvelope, de piese sau de interior.
La fel cum o femeie este afectată de faptul că intri încălțat în casă, fiindcă ea a făcut curat, același sentiment ne încearcă și pe noi bărbații atunci când cineva intră cu noroi pe talpă în mașină, murdărește interiorul, zgârie vopseaua sau se rezemă de mașină.

Totuși aș vrea să aflu și părerea voastră în această privință. Pentru voi mașinile sunt automobile sau ‘mașini’ ?