Primul sărut, prima dragoste, primul tot…

prima dragoste

Se înțelege prin prisma umanității că persoanele pe care le dorim, din punct de vedere erotic, sunt implicit importante în viețile noastre din două motive diferite:

1. Pentru sex – Iar dacă aveți noroc, este posibil să nu fiți nevoiți să vă prefaceți că vă place de fiecare dată ca în filmele porno.

2. În al doilea rând, să evoluăm acele relații în căsnicii și să folosim acel sex pe care l-am învățat în liceu pentru a procrea.

Va veni momentul când o să întâlniți pe cineva care vă va putea oferi ambele tipuri de angajamente – iar acesta a devenit scopul vieții omului, obținerea ambelor angajamente.

Este inevitabil, primul sărut, prima dată, primul tot. Prima ta dragoste va rămâne cu tine pentru tot restul existenței tale, ca un mic scai în spatele creierului tău.

Acest compartiment al creirului este îngrozitor de murdar și un spațiu extrem de aglomerat. Aici sunt înmagazinate fișiere și foldere cu vremuri apuse și momente calde care nu pot fi uitate.

Prima dragoste nu e altceva decât o mică nebunie şi o mare curiozitate.


– George Bernard Shaw

În esență, dragostea este fascinantă… Obsesivă… Alternantă… Uimitoare… Dureroasă…

Dragostea este ca o formulă matematică dintr-o scară de o sută. Dacă tu pui 70%, partenerul tău pune 30%. Dacă pui 20%, acesta v-a pune 80%. Cu cât te implici mai puțin, cu atât mai mult v-a fi nevoit partenerul să se implice și viceversa. Studiile spun că proporția ideală este ca ambii parteneri să creadă că investesc 60%, iar partenerul restul de 40%, astfel fiecare dintre aceștia simte că face un efort mai mare decât celălalt, dar niciunul nu se simte subapreciat din cauza unui raport prea mare în favoarea vreunuia dintre parteneri.