Școala pentru o Românie Verde + Concurs

Am să încep mărturisindu-vă că prin intermediul unei mișcări ECO am ajuns să fiu mentionat (cu blogul) prima dată. E vorba despre „Un stejar pentru fiecare școlar„, campanie desfășurată în anul 2009.

Știu că acum e „la modă” să fii ECO și că vedetele americane sunt cel mai bun exemplu de „Așa nu!” pe care pot să vi-l ofer (să-ți cumperi un Prius atunci când îl alături celorlalte trei – patru mașini cu motor de tanc… nu e tocmai ECO). Eu am participat la o mișcare ECO și pe lângă faptul că m-am distrat (tuturor ne plac ieșirile în natură alături de colegi în special atunci când suplinesc niște ore de curs) am făcut și o faptă bună.

Să fii ECO nu înseamnă să plantezi de unul singur 100 de copaci pe zi, să strângi deșeurile pe care le lasă alții în urmă sau să nu mai folosești frigiderul deoarece consumă mult curent. Desigur, sunt organizații care strâng deșeuri sau se ocupă cu *plantarea de copaci în masă însă poți fi ECO plantând UN SINGUR COPAC alături de colegii tăi ca și activitate extrașcolară și distractivă, poți fi ECO dacă îți impui să nu mai arunci / lași în natură ambalajele produselor pe care le consumi sau poți fi ECO dacă închizi lumina atunci când pleci pentru o perioadă semnificativă dintr-o încăpere.

Mulți văd ecologia ca fiind un angajament greu de îndeplinit pe când aceasta nu semnifică impunerea niciunor condiții care să-ți afecteze modul de a trăi. Închide lumina când nu o mai folosești, oprește apa dacă nu ai nevoie de ea, nu arunca pe jos, nu lăsa gunoaie în natură ș.a.m.d; nu cred că vreuna dintre aceste acțiuni pot să afecteze o persoană și nu văd de ce sunt atât de greu de îndeplinit când ele sunt atât de normale.

Școala pentru o Românie Verde

Proiectul „Școala pentru o Românie Verde” își propune plantarea a 1 milion de copaci, sloganul fiind „Colectăm hârtie să plantăm 1 milion de copaci”.

În cadrul campaniei școlile, liceele și grădinițele participante la proiect vor colecta hârtie și PET-uri de Aqua Carpatica urmând ca în aprilie 2013 copii sa planteze 1 milion de copaci sub sloganul „Un copil, un copac”.

Mai multe despre această acțiune găsiți aici.

imagine Scoala pentru o Romanie Verde

Cei de la Zibo.ro derulează tot o dată și campania de colectare a PET-urilor de Aqua Carpatica în cadrul căreia aceștia oferă câte 50 de caiete și 50 de pix-uri pentru fiecare 500 de PET-uri colectate.

Concurs

Pentru că vedem această acțiune ca fiind una motivațională susținem din plin inițiativa. Astfel vă invităm să faceți cunoscută această acțiune (scrieți pe blog/site, plasați un banner, postați pe Twitter, Facebook sau în rețelele sociale în care activați, puneți link-ul site-ului sau al acestui articol la statusul de pe messenger… nu contează cum, promovați inițiativa !) și trimiteți link-ul către articol/status de pe Facebook sau altă rețea de socializare/PrintScreen dacă ați folosit altă metodă de promovare pe adresa [email protected] iar noi vă vom premia, prin tragere la sorți, cu un banner de 728 x 90px pe perioada de o lună în header-ul site-ului începând cu data de 31 octombrie până în data de 1 noiembrie !

Bannerele de diferite dimensiuni pot fi găsite aici.